Author Topic: Abs kicking in after new tyres gen 1  (Read 1118 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

#20

Offline Beefos

  • Explorer Junior
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 7
  • Bike: Explorer XC 2015
  • City / Town: Swindon
  • Country: gb
Re: Abs kicking in after new tyres gen 1
Reply #20 on: July 25, 2020, 12:18:10 PM
 Can’t see a direction of travel arrow on the tyre but checked a YouTube video testing the tyre and from the tread pattern it looks correct.

#21

Offline Beefos

  • Explorer Junior
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 7
  • Bike: Explorer XC 2015
  • City / Town: Swindon
  • Country: gb
Re: Abs kicking in after new tyres gen 1
Reply #21 on: July 27, 2020, 08:05:10 AM
Took the bike out during a break in the weather. The plan was to replicate the problem then turn off the abs and try again to prove it was the abs......but....I couldn’t replicate the problem!
I can only think that while checking the gap Etc that maybe there was something on the sensor that was cleared by the feeler gauge?

#22

Offline redmerle

  • Explorer God
  • *****
  • Posts: 2787
  • Both proudly built in Hinckley 👍
  • Bike: '13 Gn.1+’15 Trophy
  • City / Town: Liskeard
  • Country: england
Re: Abs kicking in after new tyres gen 1
Reply #22 on: July 27, 2020, 10:07:09 AM
Well, that would be a happy outcome!
2013 to date: 2013 Tiger 1200 &
2020 to date: 2015 Trophy 1200
And always a Land Rover / Range Rover of some sort 😁

#23

Offline Icy

  • Explorer Master
  • ****
  • Posts: 2424
  • Stationary Traveler
  • Bike: 2018 TEX XCx
  • City / Town: Bronxville, NY
  • Country: us
Re: Abs kicking in after new tyres gen 1
Reply #23 on: July 27, 2020, 03:19:58 PM
hahahaha. now that's a happy outcome indeed!  :821:
"It's easy to learn how to speak, it takes a lot more to learn how to actually say something." ~Icy
http://instagram.com/soksa.icy/
http://www.flickr.com/photos/soksa/
https://www.youtube.com/user/SokSa/videos
http://www.swordclassri.com/